En İyi 5 Shopify Teması

Menu

shopify teması

Kendi resmi tema mağazasına sahip olan Shopify, 180’den fazla tema varyasyonu ile bu alanda en çok alternatif sunan e-ticaret mağazası yazılımıdır. Türkiye’de ve dünyada en çok kullanılan platformlar arasında yer alan Shopify, farklı paket seçeneği ve online mağazaların işletme süreçlerini kolaylaştırıcı çözümleri ile öne çıkar.

Ücret, sektör ve daha pek çok beklentiye paralel çeşitlendirilebilen Shopify teması ile e-ticaret sitenizi hayata geçirdiğinizde internetten satış deneyiminizi özelleştirmeyi başarabilirsiniz. Markanızla bütünleşen, e-ticaret sitenizi öne çıkaran ve kullanıcı deneyimini her şartta ön planda tutan iyi bir Shopify teması seçmek için en iyi 5 alternatifin irdelendiği rehber yazımızda, e-ticaret sektörünün önde gelen web site çözümü Shopify hakkında merak ettiğiniz pek çok detayı keşfetme şansı sizi bekliyor!

Shopify Nedir?

Shopify, ürünlerinizi sanal ortamda satabilmek için kullanılabilen ve e-ticaret sitesi kurmak için yazılım ve programlama bilgisine ihtiyacı ortadan kaldıran e-ticaret mağazası yazılımıdır. Milyonlarla ifade edilen başarılı referans ağı ile öne çıkan Shopify, aylık belirli bir ücret karşılığında kullanarak işletmenizi internete taşıyabileceğiniz e-ticaret altyapı hizmet sağlayıcısıdır.

Güçlü araç desteği, SEO uyumluluğu, sıfır yazılım hata avantajı ve internetten satış yapılan her platform için tek bir noktadan kullanımı gibi artıları ile öne çıkan Shopify; dünyanın 175 ülkesindeki işletmelerce tercih edilir. Kendisi ile 6 binden fazla uygulaması bulunan ve ücretli/ücretsiz 180’den fazla Shopify teması seçeneği bulunan tema mağazası ile her ölçekte işletmeye çözümler sunan Shopify e-ticaret paketleri ve aylık kullanım ücretleri şu şekildedir:

  • Temel: Aylık 29 ABD Doları
  • Shopify: Aylık 79 ABD Doları
  • Gelişmiş: Aylık 299 ABD Doları

Shopify’da Nasıl Satış Yapılır?

Shopify satış yapmak için mağaza oluşturmanız yeterlidir. Basit bir kayıtla başlayan ve 14 günlük ücretsiz sürümle test edilebilen Shopify’da, ürün yüklemesi ve tema seçimi sonrası satışa başlayabilirsiniz. Shopify’da satışa başlamak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğiniz merak ediyorsanız gelin hep birlikte mağaza oluşturma sürecine göz atalım:

  • Shopify Kaydınızı Oluşturun

Shopify ile e-ticarete başlamak için atılması gereken ilk adım kayıt işlemlerini tamamlamaktır. Shopfiy kayıt işlemleri için https://shopify.com/ adresini ziyaret ederek e-posta adresiniz, şifreniz ve mağaza isminizle başlayan kayıt işlemini tamamlayın.

  • Shopify Teması Seçin

Shopify’in öne çıkan en önemli özelliği kişiselleştirilebilir mağaza deneyimi sunmasıdır. Bunu ise 180’den fazla Shopify teması bulunan resmi tema mağazasında yer alan seçenekler ile kullanıcısına sunmaktadır. Shopify’in tema mağazasına https://themes.shopify.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız sayfada tüm detayları ayrıntılı olarak açıklanan ücretli ve ücretsiz temalar içinden seçim yaparak temanızı edinebilirsiniz.

  • Shopify Mağazanızı Özelleştirin

Shopify, özelleştirilebilme özelliği ile e-ticaret sitelerinin kendi tarzlarını yansıtmalarına izin verir. Satın aldığınız ya da ücretsiz edindiğiniz Shopify teması ayarlarını düzenleyin. Basit dokunuşların mağazanızı nasıl değiştirdiğine şaşıracağınızı şimdiden söyleyebiliriz.

  • Ürünlerinizi Shopify Mağazanıza Yükleyin

Shopify üyeliği ile erişim sağladığınız CMS panel yardımı ile pek çok işleminizi yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de ürünlerinizi Shopify mağazanıza yüklemektir. CMS panelin soldaki menüsünde yer alan “Ürünler” sekmesine giriş yaparak “Ürün ekle” butonunu kullandığınızda; isim, açıklama, URL, resim, fiyat, vb. ürün detay bilgisi girişini tamamlayarak ürünlerinizi mağazanıza yükleyebilirsiniz.

  • Ödeme Sisteminizin Kurulumunu Yapın

Shopify mağazanızda yapılan satışların tamamlanabilmesi için ödeme yöntemlerinizi tanımlamanız gerekir. Yine CMS panelde yer alan “Ayarlar” menüsüne ulaşarak, bu menüden “Ödemeler” bölümünü kullanın ve tercih ettiğiniz ödeme yöntemlerini seçin.

Shopify; PayPayl, Amazon Pay, Shop Pay ve Apple Pay gibi pek çok ödeme yöntemi seçeneği sunar. Seçeceğiniz ödeme yönteminde kararsız kalmanız durumunda ise işlem ücretleri, dışarıdan ödeme ve kart türleri gibi faktörleri göz önünde bulundurarak seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

  • Kargo Seçimlerinizi Tamamlayın

Özelleştirilmiş Shopify teması ve ödeme yöntemi kurulumu sonrası satılan ürünlerin nasıl teslim edileceği konusunu kararlaştırın. Shopify, “Gönderi” sayfası altında tanımlanan kurallara göre gönderim ücreti hesaplar. Ayrıca UPS ve DHL gibi kargo şirketlerinin nakliye maliyetlerini de bu hesaplayıcıda kullanıcısının bilgisine sunar.

Ayrıca “Ayarlar” menüsü altına yer alan “Kargo ve Teslimat” bölümünü kullanarak kargo seçenekleri için daha fazlasını ayarlama şansını sizlere sunar. Bu menü altından nakliye bölgeleri, kargo ücreti koşulları ve gerçek zamanlı hesaplanan kargo ücretleri ayarlamalarını yaparak teslimatla ilgili tüm detayları halledebilirsiniz.

  • E-Ticaret Sitenizi Açın

Shopify mağazanızın tüm detaylarını tamamlamanın ardından Shopify’da satış yapmak için kalan son detay, e-ticaret sitenizi yayına almaktır. Seçtiğiniz Shopify teması ve belirlediğiniz koşullar doğrultusunda internetten satışa başlamak için bir alan adı alarak site kurulumunu tamamlayın.

SEO ve analiz desteği ile sizi tüm faaliyet süresince destekleyen Shopify, uygulama mağazası ile aradığınız entegrasyon çözümleri için profesyonel destekler sunarak tüm süreçleri otomatikleştirmenize yardımcı olur.

Shopify Teması Neden Önemlidir?

Kullanıcı ve arama motoru dostu temaları ile öne çıkan Shopify, markanıza en iyi uyum sağlayan seçenekleri sizlere sunacak sayıda alternatife sahiptir. Kişiselleştirilebilme özelliği ile aynı Shopify teması kullanan mağazaların farklı görünmesini sağlayan marka, tüm özel ihtiyaçlara yanıt veren seçenekleri hayata geçirmiştir. İyi bir Shopify teması neden önemli diye merak ediyorsanız gelin hep birlikte bu nedenlere göz atalım:

  1. Tüm temalar SEO uyumludur.
  2. Tema güncellemeleri ücretsizdir.
  3. Yerleşik stiller ve renk paletleri ile kişiselleştirilebilirdir.
  4. Açılır navigasyon desteği sunar.
  5. Mobil uyumluluğa sahiptir.
  6. Ana sayfa içerikleri için özelleştirme ihtiyaçlarına yanıt verir.
  7. Burst tarafından ücretsiz stok fotoğraflarına erişiminizi sağlar.
  8. Kullanıcı dostu tasarıma sahiptir.
  9. Sosyal medya simgeleri ile sizi her alanda destekler.

En İyi Shopify Temaları Hangileridir?

Shopify, müşterisini etkilemek isteyen e-ticaret sitesi girişimcilerine çok sayıda ücretli ve ücretsiz tema desteği verir. Kendi resmi tema mağazasına sahip olan platform, mağazada sunduğu gelişmiş filtreleme özellikleri ile ihtiyacını belirten işletme için ideal Shopify teması seçeneklerine ulaşımı kolaylaştırır. Zengin tema arşivi içerisinden sizler için derlediğimiz en iyi Shopify temaları aşağıda sıralanmaktadır. Shopify’in en beğenilen 5 temasını gelim hep birlikte daha yakından tanıyalım:

Brooklyn

brooklyn shopify theme

Brooklyn, Shopify’in ücretsiz tema seçenekleri içinde en başarılı isimler arasında gösterilebilir. Mobil uyumluluğa sahip bu tema, ürünlerinizi ana sayfanın üst kısmında listeleme avantajı sunarak ön plana çıkarır. Popüler ürünleriniz için galeri çözümlerine sahip olan, renk seçenekleri ile kişiselleştirilebilen ve basit kullanımı ile ziyaretçilerinizin işini kolaylaştıran Brooklyn’i e-ticaret siteniz için seçebilirsiniz.

YourStore

yourstore shopify theme

ThemeForest’da en çok satan Shopify teması olmayı başaran YourStore, 22 hazır şablon ile e-ticaret mağazanızı oluşturmanızı sağlar. Üst ve alt bilgiler ile müşterilerinizin sitenizde geçirdikleri zamanın verimini artıran YourStore Shopify teması ücretlidir.

PURO

puro shopify theme

Zarif tasarımı ile dikkat çeken PURO, Shopify’da ücretli olarak kullanılabilen bir tema seçeneğidir. Google haritalar entegrasyonu ve gelişmiş filtreleme özellikleri ile öne çıkan PURO, e-ticaret siteniz için iyi bir seçenektir.

Minimal

minimal shopify theme

Her cihazda minimal görünümü ile dikkat çeken bu Shopify teması ücretsizdir. Özelleştirilebilen ürün görünümleri, etkili tipografisi ve koleksiyonlar için sunduğu görünüm Minimal’in benzersiz yönleridir. E-ticaret sitenize ücretsiz olarak edinebileceğiniz minimal ile doğrudan satış odaklı web siteleri hayata geçirebilirsiniz.

Material

material shopify theme

Çok amaçlı olarak geliştirilen Material, farklı türde e-ticaret siteleri tarafından kullanılabilir. Bol alternatifli widget desteği, hareketli slayt alanı ve sosyal paylaşım özellikleri ile dikkat çeken bu Shopify teması ücretlidir. Duyarlı bir e-ticaret teması arıyorsanız Material’i seçebilirsiniz.

En İyi 5 Shopify Teması

Konusunda bizden destek almak istiyorsanız formu doldurun!